Puheenjohtajalta

Syystuulahdus kaikille!

13.9.2023

Elämme tällä hetkellä merkillisiä aikoja. Olette varmaan seuranneet uuden hallituksen linjauksia, jotka vaikuttavat työehtoihin ja -oloihin.

 * Oikeutta poliittisiin lakkoihin rajoitetaan

* Oikeutta tukilakkoihin rajoitetaan

* Lakkoon osallistuneelle työntekijälle 200e sakko, jos lakko todetaan laittomaksi

* Lakkosakkoja korotetaan roimasti ym. muut sosiaaliturvan leikkaukset.

JHL valmistautuu nyt mielenilmaisuihin ja toimenpiteisiin. SAK on lähettänyt vetoomuksen ja perustelut, jotta työntekijöiden oikeudet eivät heikentyisi. Näemme tärkeänä, että jokaisen työntekijän jo saavutetut työehdot säilyvät. Voit seurata tiedotusta Helsingin yhteisjärjestön ja SAK:n sivustoilta “Painava syy”-kampanjan kautta.

Rasismi on ollut myös erittäin paljon esillä kesän aikana. Itse mietin lähinnä rakenteellista rasismia, miten se näkyy esimerkiksi työpaikoilla? On murheellista huomata eriarvoisuutta työyhteisöissä. Tämä eriarvoisuus näkyy varsinkin moniammatillisissa työyhteisöissä. Pääseekö jokainen työntekijä yhteiselle suunnitteluajalle, jossa käsitellään kaikille tärkeitä asioita? Tässä on vielä paljon petrattavaa, sillä joissakin paikoissa YS-aika toimii hyvin, mutta toisaalla se on täysin torpattu.  Esihenkilöiden asenne on lähtökohtaisesti tärkein askel edistymiselle. Tämä on turvallisuuteen ja työyhteisöön kuuluva asia, sekä yhteisöllisyyteen liittyvä seikka. YS-ajalla käydään läpi koko työyhteisön ja asiakkaiden yleisiä käytänteitä, jotka koskettavat kaikkia. Tiedon saavutettavuus ei toimi huhujen perusteella. Viestintä ei toimi näin.

JHL on sitoutunut ja aidosti ollut aina mukana rasismin vastaisessa toiminnassa ja näin haluamme jatkaa. Olemme valmiit keskustelemaan mieltä painavista asioista kanssasi.

Yhdistyksen alakohtaiset luottamusmiesvaalit käydään tämän syksyn aikana. Tiedotamme asiasta lisää syksyn edetessä. Helsingin yhteisjärjestö JHL järjestää pää- ja varapääluottamusmiesvaalit. Myös niiden ajankohdasta tiedotamme myöhemmin.

Yhdistyksen syyskokouksessa 20.11.2023 valitaan uusi hallitus ja vahvistetaan alakohtaiset luottamusmiehet. Olkaa aktiivisesti mukana, sillä tarvitsemme uusia toimijoita mukaan!
JHL kouluttaa teidät osaajiksi!

Lämpimin syysterveisin

Helsingin opetustoimen henkilöstö JHL ry 133

puheenjohtaja

Jenni Hirvonen