Yhdistys tiedottaa

Orpo-Purran hallituksen pohjoismainen malli?

28.11.2023

Orpo-Purran hallitus puhuu pohjoismaisesta mallista. Sellaista ei kuitenkaan ole, vaan Pohjoismaissa on viisi erilaista työmarkkinoiden, työttömyysturvan ja työvoimapolitiikan mallia.

Voit tutkia näitä malleja tarkemmin SAK:n sivuilta.


#Painavasyy-lakot viikolla 48

24.11.2023

Lakot ja kiellot Helsingissä 29.11.2023

Poliittiset työtaistelut koskevat työvuoroja, jotka alkavat keskiviikkona 29.11. klo 00:01 ja 23:59 välisenä aikana alla mainituilla työpaikoilla.

Lisäksi JHL julistaa samoilla työpaikoilla ylityö- ja vuoronvaihtokiellon sekä tilapäisen siirron kiellon ajalle 24.−29.11.2023. Tilapäisen siirron kiellon tarkoituksena on estää tilanteet, joissa työntekijöitä siirretään esimerkiksi henkilöstövajauksesta johtuen eri työskentelypaikkoihin. Kielto tarkoittaa, ettei JHL:n jäsentä voida siirtää työskentelypaikasta toiseen tai työtehtävästä toiseen. Kaikista näistä siirroista kieltäydytään työtaisteluun vedoten.

  • Helsingin kaupungin asunnot Oy
  • Kansallisgalleria
  • Liikelaitos Stara
  • Pakilan työkeskus
  • Uusix-verstaat: Uusix-Kyläsaari ja Uusix-Suvilahti.

Seuraa JHL:n Painava syy -sivujen uutisointia.


Varapääluottamusmiesvaalit

24.11.2023

Käy Vaalit-sivulla katsomassa uutinen ja ehdokkaiden esittely.


Pääluottamusmies jää eläkkeelle

23.11.2023

Arvostettu pääluottamusmiehemme Tiina Illman jää loppuvuodesta eläkkeelle. Yhdistyksen syyskokouksen yhteydessä kukitettiin ja kiitettiin Tiinaa arvokkaasta ja kiitettävästi tehdystä työstä jäsentemme sekä yhdistyksen hyväksi.


Yhdistyksen syyskokous

22.11.2023

Yhdistyksen syyskokouksessa käsiteltiin ja hyväksyttiin sääntömääräiset asiat sekä valittiin uusi hallitus kaudelle 2024-2025. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Jenni Hirvonen.  Hallituksen jäseniksi valittiin Säde Hovisilta-Jähi, Jutta Nordberg, Thomas Nygård, Merja Patokoski ja Anne Tapiovaara sekä varajäseniksi Niko Lehtimäki ja Heidi Pohjalainen.


JHL Työttömyyskassa

20.11.2023

Työttömyysturvaan on valmisteilla useita lakimuutoksia. JHL:n Työttömyyskassa on koonnut yhdelle sivulle tiedot keskeisistä muutoksista. 


Pää- ja varapääluottamusmiesvaalit

15.11.2023

Sait sähköpostia 26.10. JHL Etelä-Suomen aluetoimistolta Helsingin yhteisjärjestön pääluottamus- ja varapääluottamusmiesvaaleihin liittyen.

Vaalit käydään 27.11.- 4.12.2023, ja ne järjestetään sähköisellä äänestyksellä.

ENNEN vaaleja on tärkeää, että käyt tarkistamassa ja päivittämässä OmaJHL:ään, www.jhl.fi , sähköpostiosoitteen, puhelinnumeron, työnantajan ja työpaikan. Tällä varmistetaan ja vahvistetaan äänestysoikeutesi.

Muista käyttää äänioikeuttasi ja vaikuttaa tulevaan edunvalvontaasi!


Kohtuus kaikessa -mielenosoitus 18.11.2023

13.11.2023

STTK ja sen jäsenliitot järjestävät Kohtuus kaikessa -mielenosoituksen lauantaina 18.11.2023 Helsingin Kansalaistorilla. Mielenosoituksella vastustetaan hallituksen esittämiä rajuja heikennyksiä työntekijöiden oikeuksiin ja sosiaaliturvaan. Tilaisuus on avoin kaikkien ammattijärjestöjen jäsenille ja kansalaisille. JHL suosittelee jäsenilleen osallistumista tilaisuuteen mahdollisuuksien mukaan. 


Nenäpäivä - Sinut on haastettu

10.11.2023

Perinteistä Nenäpäivää vietetään jo 17. kerran. Tänä vuonna marraskuun 10. päivänä. Ammattiliitto JHL on perinteisesti mukana tukemassa maailman lasten hyväksi tehtävää työtä.

Sinut, JHL133 jäsen on haastettu mukaan keräykseen JHL:n Nenäpäivän sivustolla.


#PainavaSyy - Sosiaaliturvan heikennykset

8.11.2023

Hallitusohjelma pitää sisällään lukuisan määrän työttömyysturvan heikennysesityksiä. Suurin osa leikkauksista kohdistuu erityisesti ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan, mutta myös Kelan maksamaan peruspäivärahaan ja työmarkkinatukeen.

Käy lukemassa lisää SAK:n PainavaSyy-sivustolta.


#PainavaSyy -lakot

3.11.2023

Ammattiliitto JHL vastustaa hallituksen tylyä leikkauslinjaa yhdessä muiden SAK:n liittojen kanssa.  Nyt meidän on pakko puolustaa jäsentemme työehtoja lakoilla. Sinunkin on aika toimia ja pelastaa suomalainen työelämä.

JHL aloitti syyskuussa Painava syy -mielenosoitukset, mutta hallitus ei suostu edes keskustelemaan vaihtoehdoista leikkauksille. Siksi ammattiliitto JHL:n on nyt puolustettava työehtoja lakoilla. 

Seuraa JHL:n sivustoa, jossa julkaistaan joka perjantai klo 13 seuraavan viikon lakkokohteet. Sivulla on myös ohjeistuksia mahdollisia lakkoja varten.

Seuraa ja lue huolella yhdistyksesi ja JHL:n sähköpostiviestit, niissä on sinulle tärkeää tietoa ja ohjeistuksia. Käy myös päivittämässä OmaJHL:ssä yhteystietosi: sähköposti, puhelinnumero, työnantaja sekä toimipaikka.


Ammattialafoorumit

2.11.2023

Ilmoittaudu mukaan alueelliseen ammattialafoorumiin.  Se on oman alasi ammattilaisten kohtaamispaikka, jossa pääset keskustelemaan kollegoidesi kanssa, verkostoitumaan, kehittämään omaa osaamistasi sekä saat ajankohtaista tietoa mm. muuttuvasta työelämästä.


JHL:n jäsenhankinnan tehoviikot käynnissä

1.11.2023

Juuri nyt on aika kutsua kaverikin mukaan Suomen parhaaseen ja edullisimpaan hyvinvointialojen liittoon! Yhdessä pystymme pitämään paremmin huolta jäsentemme työehdoista.

Liity tehoviikoilla, voit saada 50 euron lahjakortin!
Kiitokseksi liittymisestä tarjoamme tehoviikkojen aikana JHL:n jäseneksi liittyneille 50 euron lahjakortin. Lahjakortilla voit lunastaa tuotteita JHL:n-bonuspalkintokaupasta. Lue lisää bonuksista ja JHL:n jäsenhankinnasta.

Lahjakortin saamisen ehdot

  • Liityt JHL:n jäseneksi tehohankintaviikkojen aikana eli viikoilla 44–45. (30.10.–12.11.)
  • Jos liityt paperilomakkeella, liittymispäiväksi merkitään päivä, jolloin lomake saapuu liittoon.
  • Ensimmäinen jäsenmaksusi kirjautuu JHL:n järjestelmiin.
  • Liity jäseneksi

Yhdistyksen luottamusmiehet koulutuksessa

26.10.2023

Yhdistyksen luottamusmiehet Jenni ja Jutta olivat Helsingin yhteisjärjestön luottamusmieskoulutuksessa. Vieraina olivat mm. apulaispormestri Daniel Sazonov sekä kaupungin henkilöstöjohtaja Petri Lumijärvi.


Jutta ja Jenni

Nenäpäivää vietetään taas marraskuussa! Osallistu ja lahjoita JHL:n nettilippaaseen

26.10.2023

Perinteistä Nenäpäivää vietetään jo 17. kerran. Tänä vuonna marraskuun 10. päivänä. Ammattiliitto JHL on perinteisesti mukana tukemassa maailman lasten hyväksi tehtävää työtä. Osallistu kanssamme ja lahjoita JHL:n omaan nettilippaaseen – jo pienikin summa voi muuttaa yhden lapsen elämän tarjoamalla koulutarvikkeet tai lukukausimaksut. 

Myös sinulla on mahdollisuus kasvattaa liiton keräyslipasta nettisivuilla nenapaiva.fi/nettilipas/jhl/ 

Käy tutustumassa koko artikkeliin JHL:n sivuilta.


Työttömyysturvaan on valmisteilla useita lakimuutoksia

20.10.2023

Seuraathan aktiivisesti yhdistyksesi ja JHL:n tiedotusta. JHL:n Työttömyyskassa on koonnut yhdelle sivulle tiedot keskeisistä muutoksista.