Yhdistys tiedottaa

 

Tiedote koskee vain Kaskon työntekijöitä

 Helsingin kaupunki tiedotti 2.5.2024 kasvatuksen ja koulutuksen toimialaan kohdistuneesta tietomurrosta. Tietomurron selvitystyötä on jatkettu kaupungin ja ulkoisten asiantuntijoiden yhteistyönä. Lisätietoa alla olevasta linkistä.

 https://www.hel.fi/fi/paatoksenteko-ja-hallinto/tietomurto

 Miten suojautua väärinkäytöltä?

 Alla olevasta linkistä löytyy ohjeet erilaisiin suojaaviin toimenpiteisiin.

 https://www.suomi.fi/oppaat/tietovuoto/vaiheet/kiellot

 Mitä jatkossa?

 Kaupunki selvittää tietomurron laajuutta sekä vaikutuksia. Pyydämme työntekijän itse seuraamaan työnantajan ja kaupungin tiedottamista.

 

 

 

Miksi EU-vaaleissa on tärkeää äänestää?

Ammattiliitto JHL kannustaa jokaista suomalaista äänestämään ehdokasta, joka arvostaa työelämän tasa-arvoa ja työntekijöiden oikeuksia.

EU-vaalit saattaa tuntua kaukaiselta asialta, mutta EU:ssa tehtävät päätökset näkyvät ja tuntuvat lähellä. EU vaikuttaa jokaisen suomalaisen arkeen tekemällä päätöksiä muun muassa näihin asioihin liittyen:

- Sosiaali- ja työllisyyspolitiikka: mm. työehdot, työsuojelu, sukupuolten tasa-arvo

- Varhaiskasvatus ja koulutus

- Julkinen liikenne

- Maankäyttö ja kaavoitus

- Energia-, jäte- ja vesihuolto

- Elintarvike- ja ruokaturvallisuus

- Pelastuspalvelut

- Huoltovarmuus, kriisivalmius, kriittiset palvelut, kyberturvallisuus

- Digitalisaation ja tekoälyn sääntely: datatalous, tietosuoja, tietojen tallennus ja käsittely julkishallinnossa

EU takaa jäsenmaidensa kansalaisille paljon oikeuksia, joita pidämme helposti itsestäänselvyyksinä. Monipuolista lisätietoa siitä, miten EU vaikuttaa jokaisen arkielämään, löydät Euroopan komission EU & minä -julkaisusta.


Tervetuloa Helsingin opetustoimen henkilöstö JHL ry 133 kevätkokoukseen


Paikka: JHL-opisto, Sörnäisten rantatie 23, 00500 Helsinki
Aika: maanantaina 22.4.2024 klo 17.30–18.30

Kevätkokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntömääräiset asiat ja esitellään vuoden 2023 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja hallituksen vastuuvapaudesta.

Kokoukseen osallistujien kesken arvotaan 2 Finnkinon elokuvalippua.
Lisäksi jokainen kokoukseen osallistuja saa pieniä JHL:n tuotteita.

Ennakkoilmoittautuminen tarvitaan tilaustarjoilujen vuoksi 15.4.2024 mennessä sähköpostilla jhl133hallitus@gmail.com.

Kokouksen jälkeen on mahdollista keskustella Helsingin varhaiskasvatus JHL ry 081 puheenjohtaja Tarja Thacin ja JHL:n aluetoiminnan asiantuntija Merja Ruotsalaisen kanssa kanssa yhdistysten yhdistymissuunnitelmista ja mitä hyvää yhdistyminen antaa.JHL:n Etelä-Suomen maahanmuuttajaverkosto Kamut

JHL:n Etelä-Suomen maahanmuuttajaverkosto Kamut järjestää perinteiset Kulttuuri-iltamat 26.4.2024 klo 17–21 Helsingissä. Iltamien teemana on tällä kertaa Suomi.

Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet kuvassa:
JHL Helsingin yhteisjärjestö ja PAM järjestivät rautatientorilla solidaarisuus tempauksen lakossa oleville työntekijöille. #painavasyy #jhlry #pam

22.3.2024Pääluottamusmiehet seminaarissa

19.3.2024

Helsingin yhteisjärjestö JHL ry:n pääluottamusmiehet Jaana ja Jutta osallistuivat Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan apulaispormestari Johanna Laisaaren 50-vuotissyntymäpäiväseminaariin 19.3.2024. Seminaarin ja paneelikeskustelun aiheena oli Olemmeko Helsingissä koulutuksen edelläkävijöitä vai pitäisikö meidän oppia muilta? Saimme kuulla teemaan liittyen mielenkiintoisia puheenvuoroja myös nuorilta opiskelijoilta.Jäsentiedot kunnossa? 

Medlemsinformationen i ordning? 

Membership information in order?

15.3.2024

Pidäthän jäsentietosi ajan tasalla – kun yhteystietosi (sähköposti, matkapuhelin) ovat ajan tasalla, saat juuri sinulle tarkoitetut viestit. Kannattaa tarkistaa myös, että työnantaja- ja työpaikkatieto sekä ammatti on merkitty oikein.

Kirjaudu käyttäjätunnuksillasi OmaJHL-sivuille. Jotta voit kirjautua OmaJHL:ään sinulla tulee olla voimassa oleva sähköpostiosoite tai matkapuhelinnumero.

Mikäli kirjautumisessa on ongelmia, voit lähettää viestiä osoitteeseen salasanat@jhl.fi.

Håll dina medlemsuppgifter uppdaterade. När dina kontaktuppgifter (e-post, mobiltelefon) är uppdaterade får du de meddelanden som är avsedda för dig. Det är också värt att kontrollera att arbetsgivar- och arbetsplatsuppgifter samt yrke är korrekt angivna.

Logga in på OmaJHL-sidorna med dina användarnamn. För att logga in på OmaJHL måste du ha en giltig e-postadress eller mobilnummer.

Om du har problem med att logga in kan du skicka ett meddelande till adressen  salasanat@jhl.fi.

Please keep your membership information up-to-date. When your contact information (e-mail, mobile phone) is up-to-date, you will receive the messages intended for you. It is also worth checking that the employer and workplace information as well as the profession have been entered correctly.

Log in to the OmaJHL pages with your usernames. In order to log in to OmaJHL, you must have a valid email address or mobile phone number.

If you have problems logging in, you can send a message to the address salasanat@jhl.fi.

JHL Etelä-Suomen yhdistysjohdon seminaari 9.-10.3.2024

Seminaarissa puhuttiin mm. yhteiskuntavaikuttamisen perusteista ja tarkoituksista, JHL:n someviestinnästä ja Painava syy -kampanjan tilastoista ja kokemuksista.

Etäyhteydellä kuultiin JHL:n puheenjohtajaa Håkan Ekströmiä, JUKO:n toiminnanjohtajaa Mari Keturia sekä Euroopan parlamentin jäsen Eero Heinäluomaa.

Seminaarin viimeisen osuuden veti loistava JHL:n järjestöasiantuntija Oskari Ollikainen.

Yhdistyksemme kävi mielenkiintoisia keskusteluja Helsingin varhaiskasvatus JHL ry 081n kanssa.

Kuvassa alla yhdistyksemme hallituksen kanssa Helsingin varhaiskasvatus JHL ry 081 hallitusta, aluetoiminnan asiantuntijat Merja Ruotsalainen ja Ritva Hagström.11.3.2024

HUOMIO koulunkäynnin- ja aamu-/iltapäivätoiminnanohjaajat!

Työttömyysturvalain muutosten vaikutus ohjaajan työhön ja arkeen 
-webinaari

Kohderyhmä: koulunkäynnin- ja aamu/iltapäivätoiminnanohjaajat
Ajankohta: tiistaina 19.3. klo 17.30–19.00
Webinaarin pitää Tiina Lampimäki ja Katja Kaurala, JHL työttömyyskassa

Työttömyysturvan lakimuutosinfo koulunkäynninohjaajille, osa 1 
Webinaarissa käydään läpi lakimuutoksista erityisesti
- omavastuuajan piteneminen
- lomakorvauksen jaksotus
- sovitellun päivärahan suojaosan poistuminen
- lapsikorotusten poistuminen

Lisäksi tutustutaan syksyllä 2024 voimaan tuleviin lakimuutoksiin, mm. työssäoloehdon muutokset ja ansiopäivärahan määrän porrastaminen.

Webinaarissa JHL työttömyyskassan Katja Kaurala ja Tiina Lampimäki kertovat jo voimassa olevista ja tulevista lakimuutoksista. Webinaarin lopussa on aikaa myös kysymyksille ja keskustelulle.

Ilmoittaudu webinaariin 17.3.2024 mennessä.
Ilmoittaudu webinaariin tästä.

Ilmoittautumisaika loppuu 17.3.2024. klo 23.00, jälki-ilmoittautuminen ei mahdollista.
Teams-osallistumislinkki webinaariin lähetetään sähköpostiin viimeistään 19.3.2024 klo 14.
Webinaarin tallenne tulee KAOS-alan Howspace-alustoille. Liittymisohjeet alla.

Osa 2 järjestetään syksyllä.Me JHL:ssä haluamme tarjota jäsenillemme mahdollisuuden tutustua muihin omalla alalla työskenteleviin tähtiammattilaisiin

Kutsummekin juuri sinut mukaan omaan ammatilliseen toimintaan jäseniämme varten perustetulle verkkoalustalle. Toiminta on vapaamuotoista ja joustavaa: voit olla mukana oman mielenkiintosi ja aikataulusi mukaan. Olet tervetullut hakemaan vertaistukea, keskustelemaan muiden oman alasi ihmisten kanssa niin alan iloista kuin haasteista, jakamaan ja saamaan tietoa ja kehittämään alasi asioita yhdessä muiden kanssa. Mukaan voi tulla myös vain seuraamaan sivujen keskustelua.

Liity sinäkin mukaan tämän linkin kautta: https://link.webropolsurveys.com/S/323E61682117FA6211.3.2024

Yhteistoiminnan perusteet -kurssilla luottamusmies Thomas Nygård ja Etelä-Suomen aluetoimistosta aluetoiminnan asiantuntija Ritva Hagström kolmipäiväisellä kurssilla.

Kurssilla perehdyttiin yhteistoiminnan määritelmään, tarkoitukseen ja merkitykseen sekä käsiteltiin mitä asioita yhteistoiminnassa voi ja pitää käsitellä ja millä tavalla.
5.3.2024

Eilen 4.3.24 pidettiin yhteinen jäsenilta JHL-opistolla Helsingin varhaiskasvatus JHL ry 081 kanssa. Vieraana oli apulaispormestari Johanna Laisaari keskustelemassa ajankohtaisista asioista, kuten Helsingin palkkakehitysohjelma, työrauha kouluissa ja päiväkodeissa, ydintehtävään keskittyminen sekä tilakysymykset. Apulaispormestari täyttää tässä kuussa pyöreitä, joten muistimme häntä yhteisesti.

Mukana tilaisuudessa oli myös JHL:n aluetoiminnan asiantuntija Merja Ruotsalainen
Stressi kuriin webinaari 6.3.2024

1.3.2024

Tämä  JHL:n järjestämä webinaari tarjoaa sinulle paitsi syvällistä ymmärrystä stressinhallinnasta, myös käytännönläheisiä harjoituksia, jotka auttavat sinua löytämään onnellisuutta ja hyvinvointia – myös niissä haastavissakin olosuhteissa.

Käy katsomassa tarkemmin JHL:n sivuilta. Löydät sieltä myös ilmoittautumislinkin.


Koulunkäynninohjaajat sekä

aamu- ja iltapäiväohjaajat

22.2.2024

Ammattiliitto JHL kaipaa arvokasta tietoa työstänne, vastaathan kyselyyn 25.2. mennessä! Linkki kyselyyn.

Koko artikkelin löydät JHL:n sivuilta.


Jäsentilaisuus maanantaina 4.3.2024

15.2.2024

Tervetuloa Helsingin opetustoimen henkilöstö JHL ry 133 ja Helsingin varhaiskasvatus JHL ry 081 yhdessä järjestämään jäsentilaisuuteen maanantaina 4.3.2024. Paikkana JHL-talo, osoite Sörnäisten rantatie 23, auditorio. Tilaisuus alkaa iltapalalla JHL-talon ruokaravintolassa klo 17–18.

Tilaisuudessa mukana kasvatuksen ja koulutuksen toimialan apulaispormestari Johanna Laisaari klo 18. Lisäksi paikalla on liitosta aluetoiminnan asiantuntijat Merja Ruotsalainen ja Ritva Hagström. Tilaisuus päättyy klo 19.

Ilmoittautuminen alkaa 29.1.2024 ja kestää 25.2.2024 saakka. Ilmoittaudu s-postilla jhl133hallitus@gmail.com. Ilmoita samalla viestillä mahdollinen erityisruokavaliosi.

Tervetuloa joukolla mukaan yhdistyksiemme jäsenet! Yhdessä olemme enemmän.


Yhdistykselle omat Facebook-sivut

14.2.2024

Yhdistyksemme on saanut omat Facebook-sivut. Käy tutustumassa, tykkäämässä ja jakamassa. Laita sivut seurantaan! facebook.com/jhl133


Painava syy -lakot viikolla 7

9.2.2024

Käy tarkistamassa JHL:n ensi viikon lakkokohteet ja -ajankohdat JHL:n PainavaSyy-sivustolta. 

Muistathan, että julkisen liikenteen lakko ei ole hyväksyttävä syy jäädä pois töistä. Mieti jo etukäteen, kuinka pääset työpaikalle. Onko sinulla esim. mahdollisuus kimppakyyteihin tai monipaikkaiseen työhön. 

Käy OmaJHL:ssä tarkistamassa ja päivittämässä yhteystietosi: puhelin, sähköposti, ammattinimike, työnantaja sekä työpaikka.


Jäsenetu kesän musiikkitapahtumaan

2.2.2024

JHL:n jäsenet saavat 20 euron alennuksen festarilipusta!
Käy JHL:n sivustolla lukaisemassa tapahtumasta ja kuinka saat jäsenedun käyttöösi.