Pääluottamusmiehen palsta

Tammikuu 2023

 

Hyvää uutta vuotta! Vuosi on lähtenyt käyntiin kaikissa työpisteissä.

Sarastiaan liittyvät ongelmat jatkuvat. Työnantaja ja Talpa ovat yrittäneet ratkoa palkkaongelmia, mutta kaikkia ongelmia ei ole saatu korjattua. JHL ammattiliitossa seurataan tilannetta. Uudessa intrassa löytyy palkkainfosta tallenteita ja infoa. Käykää tutustumassa.

Helsingin pääluottamusmiesjaos tapasi 11.1.2023 JHL:n edunvalvonnan ja sopijapuolen toimijoita. Kävimme yhdessä läpi kertauksena edunvalvonnan ketjua työehtosopimus ketjussa ja lakipuolen ketjussa. Näin muistuu kaikille, miten asiat etenevät, jos syntyy ongelmia tai tarvitsee apua lainopillisesta puolesta. Tilaisuus oli mielenkiintoinen ja oli mukavaa nähdä kaikki pitkästä aikaa yhdessä.

Eduskuntavaalit lähestyvät ja toivottavasti jokainen käy äänestämässä. Äänestäminen on tärkeä oikeus, jolla voi vaikuttaa tulevaan Suomen hallituskokoonpanoon. Muistakaa käyttää tätä oikeutta. JHL on julkaissut omat tavoitteet, joita se haluaa seuraavalta hallitukselta. Käy lukemassa JHL:n sivuilta. Pidetään kunnassa tehtävät työt elinvoimaisina ja toimintakykyisinä äänestämällä.

https://www.jhl.fi/ajankohtaista/teemat/eduskuntavaalit-2023-jhln-tavoitteena-taloudellisesti-ja-sosiaalisesti-kestava-suomi/

Työelämää kehitetään yleis- ja normaalisitoviin työehtosopimuksiin perustuen, kolmikantaisesti yhteistoiminnassa työmarkkinajärjestöjen kanssa. Haluamme, että työelämässä säilyy reilut periaatteet neuvotteluun ja työtä tekevien oikeudet säilyy. Jokaisella työntekijällä on oikeus luottamusmieheen ja työsuojeluun. Käy siis lukemassa JHL:n sivuilta. Yhteiskunnassa käydään taas paljon keskustelua ammattiliitojen asemasta ja paikallisesta sopimisesta. Paikallinen sopiminen on jo käytössä meillä Helsingissä, mutta sitä on hyvä kehittää vieläkin paremmaksi. Kannattaa tutustua omaan työehtosopimukseen, joka suurimmalla osalla jäsenistämme on Kvtes eli Kunnallinen työehtosopimus. Meillä on muitakin sopimuksia jäsenistöllä esim. Yksityisen opetusalan sopimus.

Hyvinvointialueet ovat tulleet käyttöön ja Helsinki on oma alueensa. Helsingissä on sote- ja pelastusala yhdistynyt yhdeksi omaksi alueeksi. Kaskossa se tarkoittaa, että kuraattori ja psykologi- palvelut on päätetty tuottaa kaskon omana palveluna, jonka maksaa sote-puoli. Kehitysvammaisten lasten aamu- ja iltapäivähoito ja lomahoito on myös päätetty tuottaa kaskon toimintana ja rahoitus tulee sotesta. Näin palvelut säilyvät lähellä arjen toimintaa.

Educa messut 2023 tulevat taas. Kannattaa käydä tutustumassa pitkästä aikaa mitä kaikkea alalla tapahtuu. JHL on mukana omalla osastolla.

Olette saaneet kirjeen sähköpostiin työsuojelun varavaltuutettujen vaaleista. Nyt kannattaa osallistua. Työsuojeluvaravaltuutetuillakin on oikeus koulutuksiin. Käy lukemassa intrasta lisää.

Jäsenhankinta on aina voimassa. Juttele kaverille, miksi kannattaa kuulua liittoon. Jäsenet ovat koko toiminnan tärkein asia. Teemme työtä jäsenten hyväksi.

Haluatko toimia tulevaisuudessa yhteisen hyväksi. Tänä vuonna on taas viimeinen tämän kauden toiminta vuosi. Vuonna 2024 käynnistyy uusi neljä vuotiskausi ja nyt on hyvää aikaa miettiä mahdollista mukaan tuloa. Pistä korvan taakse muhimaan asia.

Toivotamme kaikille oikein hyvää alkanutta vuotta ja kaikkiin haasteisiin voimia sekä uskoa tulevaan.

terveisin Tiina Illman pääluottamusmies,

Jutta Nordberg varapääluottamusmies/ luottamusmies,

Jenni Hirvonen luottamusmies

 ja Sanna Pienimäki varaluottamusmies

https://www.jhl133.fi/ sinun yhdistyksen kotisivut

Pääluottamusmiehen yhteystiedot
 

Tiina Illman, tiina.illman(at)hel.fi tai tiina.illman(at)edu.hel.fi

(09)310 88312 tai 040-761 5571