Pääluottamusmiehen palsta

Pääluottamusmies tiedottaa kesäkuu 2022

 

Kesä on saapunut. Monet kiireet on saatu päätökseen. Kevään työtaistelut ovat päättyneet sopimuksen synnyttyä. Sopimuksen sisältöä voi käydä lukemassa JHL.fi sivuilta. Elokuussa alkaakin neuvottelut järjestelyvaraeristä ja niiden jakautumisesta aloittain.

Koronarajoitukset ovat poistuneet yhteiskunnassa, vaikka korona tautina ei ole poistunut. Pääsemme kuitenkin nauttimaan monista asioista pitkän tauon jälkeen.

Kunta10-kysely alkaa taas syksyllä. Siihen vastaaminen on tärkeää, jotta saadaan varmaa tietoa työhyvinvoinnista ja tarvitaanko jälleen kohdentaa apua sitä tarvitseville työyhteisöille. Kannattaa miettiä ennen sitä onko edelliset mahdolliset asiat korjattu vai kenties hyvä jatkuu.

Helsingin Työterveys Helsinginkadulla jatkaa vielä ensi syksynä normaaliin tapaan kaikkien työhyvinvoinnin parissa. Kilpailutus tapahtuu vasta v.2023. Työterveyshoitajien palveluissa ei ole tiedossa puutteita, mutta valitettavasti monet työterveyslääkärit ovat vaihtaneet työnantajaa. Helsinki Työterveys on kuitenkin pystynyt välttämättömät työterveyspalvelut hoitamaan, mutta joitakin palveluita on jouduttu karsimaan esim. työpaikkakäynnit. Kaikki tämä johtuu Helsingin kaupungin päättäjien päätöksestä kilpailuttaa työterveyspalvelut.

Kertapalkitsemisemisen periaatteita pyritään kaskossa tarkentamaan. Kertapalkitsemisen lisäkiintiö järjestelmä on tulossa korvaamaan tulospalkkiojärjestelmää. Lisäkiintiön saaminen edellyttää tavoitteiden saavuttamista tai, että rahaa on jaettavaksi. Esihenkilöiden tulee kertoa asiasta henkilöstölle omissa henkilöstökokouksissa.

Sarastia ongelmat jatkuvat. On valitettavaa, ettei Sarastia-järjestelmä toimi. Talpassa on yritetty tehostaa toimintaa, mutta se ei poista sitä tosiasiaa ettei työntekijöiden palkat tule ajallaan, ovat väärin, lomat eivät näy oikein yms. JHL on ottanut Helsingissä kantaa julkisuudessa. Asiaa ei saa nyt jättää huomiotta. Sarastian ongelmat on saatava korjattua. Pelkkä pahoittelu ei auta palkan puuttuessa. Muistakaa olla esihenkilöön yhteydessä ongelmien ilmaantuessa. Se on esihenkilön tehtävä olla yhteydessä Talpaan. Intrassa löytyy myös ohjeet kuinka toimia.

Koulunkäyntiavustajien oma syksyn aloituspäivä on 8.8.2022 maanantaina. Nyt on mahdollisuus osallistua aamupäivällä tai iltapäivällä, koska siihen on järjestetty kaksi saman sisältöistä tilaisuutta. Tilaisuudet ovat teamsissa. Ilmoittautuminen on Onni -koulutuskalenterissa auki.

Kaskon muun henkilöstön perehdytysmessut ovat 9.9. perjantaina. Tilaisuus on teamsissa ja myös se löytyy koulutuskalenterista. Tilaisuus on tarkoitettu uusille työntekijöille ja uusi voi tarkoittaa jo vuoden talossa ollutta, jos ei ole vielä päässyt osallistumaan aiemmin. Perehdytystä voi seurata myös kertaus mielessä. Esihenkilön kanssa sovitaan osallistuminen. Hyvä perehdytys takaa työssä onnistumisia ja hyvää työhyvinvointia. Perehdytys on kaikkien oikeus.

Toivotamme kaikille hyvää kesää. Lepo ja sopiva tekeminen auttaa palautumaan. Toivotaan, että jokaiselle löytyy se oma palauttava tapa, jotta jaksaa taas syksyn arjessa.

Tiina Illman pääluottamusmies, Jutta Nordberg varapääluottamusmies, Jenni Hirvonen luottamusmies/ JHL133 ry puh.joht. ja Sanna Pienimäki varaluottamusmies

Käy lukemassa JHL133 netti sivuja https://www.jhl133.fi/

 

Pääluottamusmiehen yhteystiedot
 

Tiina Illman, tiina.illman(at)hel.fi tai tiina.illman(at)edu.hel.fi

(09)310 88312 tai 040-761 5571