Pääluottamusmiehen palsta

JHL133 yhdistys pääluottamusmies tervehtii

 

Toukokuu 2020

Kevät on edennyt toukokuuhun ja etäopetus/lähiopetus takana. Oppilaat ovat palanneet kouluun ja ohjeistukset ovat tarkkoja etäisyyksien, käsien pesujen, mahdollisten flunssaoireiden ja toimimisten suhteen kouluissa. Koronavirus aiheuttaa toimenpiteitä kesälomien alkuun ja todennäköisesti jatkuvat jollain tavoin elokuussa koulun alussa. Tärkeää on seurata ohjeistuksia, joita julkaistaan helmessä ja Terveyden ja hyvinvointilaitoksen internet tai opetushallituksen sivuilla. Työnantaja tiedottaa asioita säännöllisesti. Helsingin pormestari pitää säännöllisiä tiedotustilaisuuksia Helsinki-kanavalla ja ne ovat tärkeä tietolähde.

Työnantaja Helsingin kaupunki ei edelleenkään lomauta ketään vaan vakituisessa työsuhteessa olevat käyttävät lomiaan ja mahdollisia kertyneitä saldotunteja töiden vähentyessä. Lisäksi käytössä olevan osaajapankin kautta voidaan työntekijöitä siirtää toisiin toimialoihin määräajaksi. Asiasta on tiedotettu ja infoa löytyy helmestä.

Edunvalvonnan näkökulmasta meneillään kaupungin tasolla on digitalisaatioperustan uusiminen, jolla on vaikutusta kaikkiin toimialoihin. Asia etenee ja sitä seurataan tiiviisti. Yhdistyksemme varapääluottamusmies Pekka Karppinen on tällä hetkellä seuraamassa asiaa niin oman toimialan kuin kaupungin muiden toimialojen tiimoilta JHL:n näkökulmista.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla tehdään organisaatiomuutos liittyen kehitysvammaisten lasten aamu- ja iltapäivätoimintaan. Toimintaa ollaan siirtämässä kokonaan perusopetuspalveluihin. Nykyisellään se on ollut jaettuna varhaisopetuksen palveluiden kanssa. Toiminnan tarkoitus on alkaa 1.8.2020 alkaen. Tämä tuo kouluihin uusia työtovereita hallinnollisesta näkökulmasta ja kaikkien esihenkilönä toimii rehtori. Asiasta voidaan käydä yhteistoiminallisia henkilökohtaisia keskusteluita, jos asia koskee omaa työtä. Ole yhteydessä meihin luottamushenkilöihin, jos tarvitset tukea keskusteluun. Keskusteluun saa ottaa mukaan tukihenkilön. JHL:n jäsenenä se voi olla joku meistä luottamushenkilöistä tai työsuojeluvaltuutettu. Työsuojeluvaltuutettujen nimet ovat Hanna Näremaa-Perälä ja Timo Saarinen. Tiedot löytyvät helmestä tai koulujen ilmoitustauluilta.

Koulusihteerien resurssilaskelmat etenevät ja tarkentuvat vähitellen.

Monia asioita tapahtuu ja/tai on tapahtunut. Muistattehan huolehtia omasta jaksamisesta. Mikäli asiat kuormittavat tai tuntuvat omassa jaksamisessa liialta, kannattaa olla yhteydessä omaan esihenkilöön, työterveyteen tai terveyskeskukseen. Myös meille luottamushenkilöille voi soittaa tai laittaa sähköpostia. Hyödyntäkää netistä löytyviä palveluita, joita Helsinki tarjoaa.

Muistetaan hoitaa itseämme ulkoilemalla ja keksimällä mukavia asioita omassa elämässä. Tärkeää on löytää se oma keino, joka kantaa eteenpäin. Kyllä tästä selvitään ohjeita noudattamalla ja uskomalla tulevaan. Kiitos kuuluu kaikille työntekijöille omasta osuudesta koronaepidemian aikana!

Hyvää kevään alkua ja kesän odotusta toivottaa:

Tiina Illman päälm, Pekka Karppinen varaplm ja Jutta Nordberg lm (JHL133)

Pääluottamusmiehen yhteystiedot
 

Tiina Illman, tiina.illman(at)hel.fi tai tiina.illman(at)edu.hel.fi

(09)310 88312 tai 040-761 5571