Ohje lakkoavustuksen hakemiseen lakon päätyttyä

7.5.2022

Lakkoavustusta haetaan lakon päätyttyä, aikaisintaan 10.5. alkaen.
Avustusta voi hakea kolmen kuukauden ajan lakon päättymisestä, sen jälkeen hakujärjestelmä sulkeutuu.

Avustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että on liittynyt liittoon ennen lakon alkua. Avustuksen saamiseksi jäsenmaksujen on oltava maksettuna.

Liiton hallitus on päättänyt kevään kunta-alan lakoissa lakkoavustuksen suuruudeksi 160€/lakkopäivä. Huomaa kuitenkin, että JHL maksaa lakkoavustusta viikon mittaisesta lakosta enintään viideltä päivältä.
Avustusta voi hakea omaJHL:stä siis enintään vain viideltä päivältä, sillä muuten hakemuksen käsittely voi hidastua.
Avustuksesta suoritetaan ennakonpidätys verottajan ohjeiden mukaan. Nettoavustus on 95,20€/päivä.
Verokorttia ei tarvitse toimittaa. Liitto ilmoittaa verottajalle maksettujen lakkoavustusten summan.

Ohessa on tietoa lakkoavustuksen hakemisesta. Viestissä on linkit, jotka vievät Sinut lisätiedon äärelle.

 1. Lakkoavustus haetaan omaJHL:stälakon päätyttyä.
 2. Kirjaudu omaJHL:ään, jos et ole sitä vielä tehnyt.
 3. Päivitä jäsentietosi (sähköposti, puhelinnumero) ja työsuhdetietosi (sopimusala, työnantaja, työpaikka). Ohjeet kirjautumisesta
 4. Täytä lakkoavustuksen hakemiseen vaadittavat tiedot. HUOM! Järjestelmä antaa hakea avustusta seitsemältä (7) päivältä, mutta valitse kuitenkin erilliset päivät, koska korvaus maksetaan enintään viideltä (5) päivältä.
 • Lakkoavustushakemus siirtyy tämän jälkeen oman yhdistyksesi tarkistettavaksi ja hyväksyttäväksi, ja hyväksynnän jälkeen maksatukseen.
 • Jos tarvitset apua lakkoavustuksen hakemisessa tai tietojasi ei löydy lakkolistalta, ole yhteydessä yhdistykseesi sähköpostilla jhl133hallitus(at)gmail.com
  Lakkolistoilta puuttuu osa uusista jäsenistä, koska heitä ei ole vielä kaikkien osalta ehditty rekisteröidä.
 • Jos sinulla on ongelmia omaJHL:ään kirjautumisessa, kysy apua Etelä-Suomen aluetoimistosta, puh. 010 7703 331 tai sähköposti: etelasuomi(at)jhl.fi

Huom! Uudet jäsenet!

 • Jos olet liittynyt jäseneksi huhtikuun lopulla tai toukokuun alussa, et välttämättä pääse välittömästi hakemaan avustusta jäsenyyskäsittelyn ruuhkautumisen vuoksi. Odota siis rauhassa, että jäsenyytesi aktivoituu; sinut lisätään lakkoavustusten hakuryhmään myöhemmin.
 • Älä lähetä liittoon erillistä sähköpostia jäsenyydestäsi tai liittymisestäsi. Jos täytät jäsenyysehdon ja olet täyttänyt liittymislomakkeen oikein, jäsenyytesi rekisteröidään kyllä.
 • Maksa jäsenmaksusi vain liitosta tai omaJHL:stä saamallasi pankkiviitteellä. Jos maksusuoritus tulee ilman viitettä, sen kohdistamisessa maksajan jäsentietoihin voi kestää kauan.